واقعیت مجازی یکی از تحولات تکنولوژی که توانسته در جنبه های مختلف زندگی و روش انجام کارها تاثیر گذار باشد یعنی روش های مدرن تر در آموزش، بازی، استراحت، خرید، کار و…. طراحی شده است. این تکنولوژی مختص شرکت های تجاری بزرگ مانند گوگل، متا، مایکروسافت، اپل و… نیست و توسعه آن کم کم در اختیار همگان قرار گرفته است. شرکت های بزرگ در ایران مانند آرسان سرمایه خدمات واقعیت مجازی و طراحی های مربوط به تولید فضاهای واقعیت مجازی ، را ارائه می دهند.

شما با کمک واقعیت مجازی می توانید تجربه هایی کسب کنید که در جهان واقعی ممکن است غیر ممکن یا هزینه بر باشد و یا اینکه ریسک آن ها بالا باشد. مانند آموزش پرواز و جت های شخصی بنابراین با کمک واقعیت مجازی بسیاری از آموزش ها ممکن شده و افراد زیادی در زمینه هایی که دلخواهشان هست مشغول به کار می شوند. همچنین واقعیت مجازی درسال های اخیر با صنعت هوش مصنوعی و یادگیری ماشین ادغام شده و  می تواند خدمات بهتر و گسترده تری ارائه دهد.

 

 

تعریف واقعیت مجازی

 

به شبیه سازی نرم افزاری از جهان که با کمک دستگاه ها و ابزارهای مخصوص به صورت 360 درجه همراه با المان هایی مانند صدا، بو، حس لامسه و… قابل تجربه می باشد، واقعیت مجازی می گویند. این سخت افزارها کمک می کنند که افراد حسی مشابه زندگی در دنیای واقعی را از جهان شبیه سازی شده و مدلسازی شده تجربه کنند. به نحوی که بتوانند به هر سمتی که دلشان بخواهد نگاه کنند، در آن قدم بزنند و با کمک ابزارهای جانبی هم شرایط جهان واقعی مانند جریان هوا، صدا و بو به آن اضافه می شود. بسیاری از تجهیزات واقعیت مجازی پوشیدنی هستند و حسگر های خاصی درون دستکش ها، عینک های واقعیت مجازی، جلیقه ها و گجت های پوشیدنی مخصوص واقعیت مجازی تعبیه شده اند و براساس سیگنال هایی که از فرد دریافت می کنند تصویر و تجربه وی از واقعیت مجازی تغییر می کند. به اصطلاح یک تجربه زمان واقعی دارند یعنی در همان لحظه که سیگنال حرکتی از فرد دریافت می شود پاسخ هم دریافت می شود.

در نتیجه سخت افزارهای مخصوصی برای این کار لازم است که محاسبات پیچیده را در کسری از ثانیه انجام داده و هیچ گونه اختلاف زمانی و کندی در واقعیت مجازی احساس نشود.

 

جهان مدل سازی شده برای واقعیت مجازی چه استاندارد ها و ویژگی هایی باید داشته باشد ؟

 

مدل سازان و طراحان دنیای واقعیت مجازی معیارهای مخصوصی برای طراحی این جهان در نظر می گیرند. بعنوان مثال:

مدل ها و فضاها باید کاملا باور پذیر باشد. مثلا اگر یک پارک ژوراسیک طراحی می شود باید با تصورات قبلی فرد منطبق باشد. و حتی فضا به حدی یکدست و کامل طراحی شده باشد که اولا هیچ فضای تهی و خالی در جهان واقعیت مجازی طراحی شده نباشد. ثانیا حس بودن در این جهان به فرد منتقل شده و ناهمخوانی و عدم باورپذیری رخ ندهد.

راحتی و آسایش در استفاده از گجت ها و بازدید از واقعیت مجازی: کاربر باید در محیط مجازی احساس راحتی داشته باشد و به خوبی با این فضا ارتباط برقرار کند. مثلا طراحی ها چشم کاربر را آزار ندهد. رنگ ها نه آزار دهنده و بدرنگ باشند و نه آنقدر جیغ و تیز که باعث خستگی چشم کاربر شوند.

غوطه ور شدن کاربر در تجربه فضای مجازی: دقیقا مانند فیلم ها و کتب تخیلی جهانی که واقعیت مجازی تصور می کند باید کامل و یکدست باشد. شما نمی توانید یک اتاق طراحی کنید و درون آن درختان جنگلی جای بدهید. فضای داخلی ، فضای خارجی ، جنگل و دریا هرکدام ویژگی های خاصی دارند و تخیلی بودن فضا هم باید منطق خاصی داشته باشد مثلا در یک کلاس موسیقی جلوه های ویژه و انفجار و …. جایی ندارد.

پاسخ مناسب و فوری به تعامل کاربر توسط گجت های واقعیت مجازی: این بخش از محاسبات پس از مدل سازی فضای مجازی و استخراج آن در فرمت مناسب برای نرم افزارها و سخت افزارهای واقعیت مجازی رخ می دهد. محاسباتی که با تغییر سیگنال ارسالی از سنسورهای حرکتی متصل به بدن کاربر، پاسخ مناسب ایجاد کند.

حس کنترل به کاربر در واقعیت مجازی: کاربر باید در فضای مجازی حس کنترل داشته باشد. یعنی نه مانند یک فیلم که در مقابل چشمان وی صحنه ها و تصاویر تغییر می کنند، بلکه مانند جهانی که منتظر است حرکت و سیگنالی از کاربر دریافت کند و سپس پاسخ مناسب ارسال شود. این مساله ربطی به جلوه های ویژه ندارد.

ایمنی کاربر در استفاده از گجت ها و واقعیت مجازی: لباس ها و گجت های پوشیدنی باید کاملا امن باشند، مناسب اندازه و سایز بدن کاربر بوده و از برخورد جریان برق و امواج مغناطیسی به بدن کاربر جلو گیری کند. همچنین جهان واقعیت مجازی طراحی شده نباید باعث ترس و وحشت کاربر شود و یا اینکه صداها و جلوه های ویژه به کاربر آسیب بزند. این مساله حتی در ژانر گیم های واقعیت مجازی که نیاز به ایجاد دلهره دارد نیز رعایت می شود.

مورد دیگر نیز محیطی است که کاربر در آن گجت ها و عینک های واقعیت مجازی را در آن استفاده می کند. این محیط باید فضای کافی جهت حرکت کاربر داشته باشد و عدم و جود پله، پرتگاه و یا اشیایی که ممکن است حین حرکت به کاربر آسیب بزنند، بسیار اهمیت دارد. زیرا کاربر حین حرکت در دنیای واقعیت مجازی، هیچ جزئی از جهان واقعی را نمی بیند و حتی اگر از هدفون های مخصوص نیز استفاده کند ، هیچ صدای محیطی نیز نخواهد شنید.

 

 

 

آشنایی با شرکت های واقعیت مجازی – آرسان سرمایه

 

آرسان سرمایه ، یکی از شرکت های برتر ایران در زمینه خدمات مدل سازی اطلاعات ساختمان و واقعیت مجازی می باشد. که به طور تخصصی در زمینه مدلسازی اطلاعات ساختمان BIM فعالیت می کند اما در صورت نیاز می تواند از طریق نقشه های اتوکد و اطلاعاتی که ارائه می دهید، به صورت سفارشی مدل سازی و شبیه سازی از فضاها و یا قطعات مد نظر شما انجام دهد.

آدرس و شماره تماس با آرسان سرمایه :

  • تهران، خیابان نیاوران، روبروی پمپ بنزین، ساختمان هیراد، واحد 13
  • 26139475 – 021
  • 09026702126

آیدی تلگرام:

 

 

 

 

این مطلب را برای دوستانتان بفرستید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات BIM پیشنهادی