خدمات واقعیت مجازی برای شبیه سازی شرایط زندگی کاربران و توسعه یک فریم ورک جدید با کمک واقعیت مجازی برای شبیه سازی شرایط زندگی کاربران و ساکنین ساختمان موضوعی جدید در دنیای مدل سازی اطلاعات ساختمان و واقعیت مجازی است. به این معنی که از مدل ساخته شده ی ساختمان فضایی مجازی تولید شود و با کمک ابزارهایی مانند عینک واقعیت مجازی شرایط زندگی و دیگر پارامتر های این ساختمان بررسی گردد.

هم اکنون مساله هوش مصنوعی در تمامی زمینه ها و صنایع وابسته با مفاهیم مختلفی ظهور کرده است و بسیاری از کار ها به صورت مجازی و محاسبه شده و انجام می گردد و از زحمات زندگی بشر کاسته است.
اما در مورد نوآوری های صنعت ساختمان سازی و معماری این واقعیت مجازی ، نرم افزار های BIM و حتی نرم افزار های هوش مصنوعی هستند که به خدمت انسان در آمده اند تا آنچه که می خواهد بسازد و ایده آن در روی کاغذ و ذهن وی خطور کرده است را پیش از ساخت کاملا محاسبه و بررسی کند. در واقع واقعیت مجازی تکنولوژی BIM را به آینده جهان پیوند داده و کمک می کند که با ایجاد تجربه ای کاملا منطبق با واقعیت تمامی محاسبات و بررسی های لازم قبل از ساختمان سازی انجام گردد.

استفاده از واقعیت مجازی برای شبیه سازی نحوه کاربری ساختمان و تناسب فضا با اهداف ساخت آن، یک شیوه جدید است که به دلیل شرایط اقتصادی و هزینه های ساخت و عظیم تر شدن ساختمان های طراحی شده، ضروری نیز می باشد.
اما در این زمینه تحقیقات دانشگاهی و خصوصی زیادی انجام نشده است و میزان دقت و خطا و کاربردی بودن این صنعت برای بهبود ساختمان هایی که ساخته می شود به صورت آماری اعلام نشده. به همین دلیل اهمیت ایجاد شرایطی برای بررسی دقیق و آماری استفاده از واقعیت مجازی در صنعت ساختمان بسیار اهمیت دارد. تا هم توسعه دهندگان نرم افزار و سخت افزار ارزش زحمات خود را بدانند و ایراد ها و اصلاحات مورد نیاز برآورده گردد. و هم سرمایه گذاران و مهندسان به روش های جدید اعتماد کرده و برای آن زمان و هزینه بپردازند.
به همین دلیل در مقاله کنونی که معرفی می گردد، یک فریم ورک آزمایشی و تجربی برای سازمان دهی کاربری ساختمان توسط واقعیت مجازی طراحی شده است. و از آن برای مطالعه کاربری یک اتاق اداری مجازی استفاده گردید.
سپس 52 نفر برای استفاده از فضای مجازی طراحی شده داوطلب گردیدندد. در هر آزمایش دمای محیط را به طور تصادفی بین 16 تا 24 درجه تغییر دادند تا شرایط زندگی و سکونت در محیط مجازی تغییر کند. و سناریو های مختلفی در محیط مجازی طراحی شده در نظر گرفته شود.

نتایج این تحقیقات نشان داد که در فضای مجازی طراحی شده ، حس حضور کاربران بسیار عالی بود، از گرافیک مدل رضایت داشتند. شرایط مشارکت و واقع گرایی بالایی در گروه کاربران مشاهده شد.
همچنین تنظیم دما باعث تغییر محیط مجازی VR گردید که توانست به خوبی آسایش حرارتی و رفتار های تطبیقی مورد نیاز در این محیط شبیه سازی شود و پتانسیل های به صورت آماری پتانسیل های بکارگیری فریم ورک مد نظر جهت تحقیق در مورد کاربری ساختمان و شرایط سکونت آن تایید گردید.

 

نام مقاله 

Development and application of an experimental framework for the use of virtual reality to assess building users’ productivity, comfort, and adaptive-behaviour

توسعه یک فریم ورک اختصاصی برای کاربرد واقعیت مجازی در بررسی شرایط زندگی کاربران ساختمان

 

نام نویسندگان مقاله

Arianna Latini, Elisa Di Giuseppe, Marco D’Orazio

ژورنال منتشر کننده مقاله

Journal of Building Engineering
Volume 70, 1 July 2023, 106280

لیست کلمات کلیدی مرتبط

Virtual reality, Validity, Experimental framework, Human comfort and behaviour, Productivity
این مطلب را برای دوستانتان بفرستید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات BIM پیشنهادی