کدام نسخه از رویت بهتر است مهندسین مشاور BIM آرسان سرمایه % شرکت BIM مدلسازی اطلاعات ساختمان% شرکت واقعیت مجازی VR %خدمات BIM %انجام پروژه های مدل سازی اطلاعات ساختمان % آموزش BIM%خدمات واقعیت مجازی%

کدام نسخه از رویت بهتر است

هر نرم افزاری که برای اهداف صنعتی و مهندسی استفاده می شود، باید به طور مرتب به روز رسانی شود. در واقع شرکت های تولید کننده نرم افزارهای BIM تلاش می کنند که روز به روز امکانات طراحی و مدلسازی با این نرم افزارهای را بهبود بخشند و امکان کد نویسی و انجام کارها به طور اتوماتیک را برای کاربران فراهم کنند. از دیگر دلایل به روز رسانی نرم افزاهای مدلسازی و تحلیل داده ها ، تطابق با پیشرفت ها و استاندارد های جدید می باشد. از این رو شما نمی توانید از نرم افزارهای ورژن 2003 یا 2007 استفاده کنید و ادعا کنید که بر این نرم افزارها تسلط کافی دارید زیرا نرم افزارهایی که در سالهای بعد تولید شده اند دارای امکانات بیشتر و حتی ظاهر متفاوت تری می باشند.

از همین رو شما باید بدانید که هنگامی که جهت یادگیری یا انجام پروژه ها، کدامیک از ورژن های نرم افزار مدلسازی مد نظرتان را نصب و اجرا کنید.

 

چرا نرم افزارهای BIM مرتب به روز رسانی می شوند؟

 

نرم افزارهای BIM جهت طراحی و مدلسازی معماری و صنعتی استفاده می شوند از این رو باید با استاندارد های جدید تطابق داشته باشند و بتوانند نیازهای معماران و مهندسان را برآورده کنند. اگر یک نرم افزار دیگر از پشتیبانی شرکت سازنده برخوردار نباشد و نسخه های جدیدتری از آن به بازار عرضه نگردد، به مرور کاربران آن نرم افزار از گزینه های جایگزین استفاده خواهند کرد و اجازه نمی دهند که یک نرم افزار قدیمی پروژه های آن ها را به خطر بیندازد.

به طور خلاصه می توان دلایل زیر را برای ارائه نسخه های جدید و به روز رسانی نرم افزارها بیان کرد:

  •  رفع خطاها و باگ های نرم افزار
  • تطابق با سخت افزارهای جدیدتر
  • بالابردن سرعت پردازش داده ها
  • افزودن ابزارهای جدید و بهینه تر و حتی حذف ابزارهای غیر ضروری
  • افزودن امکان ذخیره سازی کلود برای پروژه ها
  • افزودن امکان کار گروهی در بین اعضای گروه BIM
  • بهتر کردن ظاهر نرم افزار (این مورد به رنگ ها و تم گرافیکی محبوب در سال ارائه بروزرسانی هم مربوط می شود، به این صورت که بسیاری از نرم افزارها و اپلیکیشن ها در سال های قبل حتی لوگو های خود را از حالت گرادیان و سه بعدی به حالت دوبعدی و ساده تر تبدیل کردند. اما معمولا همه شرکت های نرم افزاری سعی می کنند که ظاهر ، رنگبندی و گرافیک را نیز در هر بروز رسانی اندکی تغییر دهند. )

و…

ما در مقاله امروز سعی داریم که به شما در مورد بررسی نسخه های مختلف یک نرم افزار و انتخاب بهترین نسخه آن راهنمایی های لازم را ارائه دهیم.

 

چگونه نسخه جدید نرم افزار BIM مد نظر خود را انتخاب نماییم؟

 

یکی از مهمترین دلایل انتشار نسخه های جدید هر نرم افزار رفع باگ ها و خطاهای نرم افزار می باشد. همچنین بهبود سرعت و بهینه سازی پردازش داده ها در هر نسخه بهتر از نسخه های قبلی می باشد. هرچند که با ظهور پردازش ابری و ذخیره سازی در محیط کلود باز هم سرعت بسیاری از نرم افزارها رو به کاهش گذاشته است.

اما نکاتی که در مورد انتخاب بهترین نسخه از بین نسخه های مختلف نرم افزار باید در نظر بگیرید:

1- آخرین نسخه نرم افزار را تهیه نکنید!

هیچ وقت آخرین نسخه بهترین گزینه نخواهد بود زیرا ممکن است دارای باگ و خطاهایی باشد. همیشه ورژن های مختلف نرم افزار به صورت ممیزی و با اعداد مختلف نشان داده می شود که عدد بعد از ممیز به معنی نسخه هایی می باشد که جهت رفع باگ ها و خطاها ارائه شده است.

2- نسخه ای که انتخاب می کنید خیلی قدیمی نباشد.

همانطور که پیش از این نیز عنوان کردیم اگر نسخه ای که از نرم افزار مد نظرتان انتخاب کرده اید خیلی قدیمی باشد بسیاری از ویژگی های جدید را از دست خواهید داد همچنین ممکن است ظاهر نرم افزار به طور کلی متفاوت باشد و شما به شدت با مشکل مواجه شوید.

پسوند اسنادی که در نرم افزار ذخیره می کنید نیز ممکن است با پسوند اسناد نسخه های خیلی قدیمی نرم افزار تطابق نداشته باشد.

شما نمی توانید اسنادی که با نسخه های جدید نرم افزار تولید شده را در نسخه های قدیمی تر باز کنید و قطعا در انجام کار گروهی به مشکل برخورد خواهید کرد.

3- با دیگر اعضای گروه BIM خودتان و مهندسانی که با شما کار می کنند هماهنگ باشید.

ممکن است بعضی ویژگی ها و بخش های مدل با تغییر نسخه ی نرم افزار از هم بپاشد، مشکل لود شدن داشته باشد و به طور کلی مدلی که ساخته اید قابل استفاده نباشد. بنابراین حتما در انتخاب نسخه با دیگر اعضای گروه BIM هماهنگ باشید. مخصوصا اگر مدلسازی و شبیه سازی های خودتان را به صورت دورکاری و فریلنسرینگ انجام می دهید.

 

نسخه های نرم افزار BIM خود را با دیگر اعضای گروه BIM هماهنگ کنید

 

4- به اعداد ممیزی که بعد از شماره نسخه درج شده است دقت کنید!

هر نسخه از نرم افزار که منتشر می شود، با رفع باگ ها و خطاها آپدیت می شود اما از آنجایی که تغییرات فاحشی رخ نداده دیگر تولید کنندگان عدد نسخه را افزایش نداده و تنها آپدیت را با کمک اعداد پس از ممیز منتشر می کنند. بنابراین همیشه نسخه هایی که تمام آپدیت ها را شامل می شود را تهیه کنید.

5 – در مورد نرم افزار و نسخه های مختلف آن در اینترنت جستجو کنید!

همیشه افرادی که به دلیل خریدن لایسنس نرم افزار از پشتیبانی شرکت نرم افزاری برخوردار هستند، مشکلات خود را در انجمن ها و سایت های مختلف به اشتراک می گذارند. کافیست با اندکی جستجو باگ ها و مشکلات نسخه های مختلف را پیدا کرده و از بین آن ها پایدار ترین نسخه را انتخاب کنید.

6 – اگر فریلنسر BIM هستید یا مدلسازی را به صورت فریلنسرینگ انجام می دهید، همیشه نسخه های مختلف نرم افزار را در دسترس داشته باشید.

این از بزرگترین مشکلاتی است که هم وقت زیادی از شما می گیرد و هم می تواند فرصت یک همکاری خوب را از شما سلب نماید. پس سعی کنید که نسخه های مختلف نرم افزار را در قفسه کتابخانه خود نگهداری کنید. هرچند نصب یک نسخه دیگر ممکن است توان پردازشی سیستم شما را کاهش دهد اما به ثمر رساندن پروژه ارزش کمی زحمت را نیز دارد.

7- توان پردازشی سیستم خود را در نظر بگیرید

آخرین فاکتور، مهمترین فاکتور برای انتخاب ورژن نرم افزار مد نظر شما می باشد. یعنی توان پردازشی و حافظه سیستم شما!

هر نسخه از نرم افزار های BIM که منتشر می شود در کنار آن سیستم عاملی که تطابق دارد، میزان رم ، کارت گرافیک و سی پی یو مورد نیاز را به صورت حداقلی بیان می کند. مثلا در بسیاری از نرم افزارهای رندرینگ گفته می شود که باید سیستم شما به ازای هر هسته سی پی یو ، دو گیگ رم داشته باشد، یعنی یک سیستم 8 هسته ای، باید حداقل 16 گیگابایت رم داشته باشد. پس حتما نسخه ای از نرم افزار را انتخاب کنید که بتوانید بهترین و سریعترین پردازش ها و رندر ها را داشته باشید. هرچند در مورد کار کردن با نرم افزار های BIM باز هم بتوانید پروژه های خود را با اندکی کندی به ثمر برسانید اما هنگام رندر گرفتن به ناچار باید ساعت ها منتظر باشید تا فایل نهایی خود را دریافت کنید. آن هم اگر در حین رندر سیستم شما هنگ نکرده یا دچار crash نشود.

 

نسخه های مختلف نرم افزار براساس کاربرد!

 

نوع کاربرد نیز می تواند باعث شود که از یک نرم افزار نسخه های متفاوتی ایجاد شود که برای کاربران با اهداف و نیاز های خاص تولید می شوند. مثلا یک سیستم عامل می تواند در انواع تک کاربره، چند کاربره و سرور باشد که به هیچ وجه این نسخه ها در مقایسه با یکدیگر برتری خاصی ندارند. مثلا یک کاربر خانگی نیازی به سیستم عامل سرور ندارد و این سیستم عامل نیز نمی تواند برای کاربردهای معمولی و استفاده از نرم افزارها و کارهای روزانه مفید باشد.

نرم افزار رویت نیز دارای نسخه ها و کاربردهای متنوعی می باشد که کاربران براساس نیاز و شغل خود نسخه مد نظر را نصب می کنند.

 

بهترین نسخه نرم افزار رویت کدام است؟

 

کدام نسخه از رویت بهتر است
کدام نسخه از رویت بهتر است

 

نرم افزاررویت اتودسک یکی از قدرتمند ترین نرم افزارهای BIM  می باشد که امکان مدلسازی سه بعدی و دو بعدی سازه را ایجاد می کند.

در حال حاضر رویت 2022 (Autodesk Revit 2022) یکی از بهترین نسخه های رویت می باشد که توسط بسیاری از کاربران تایید شده و پایدارترین نسخه رویت اعلام گردیده است.

شرکت اتودسک به کاربران در نسخه Revit 2023 قول داده که عملکرد نرم افزار بهبود یابد، بهره وری بالاتر و مدیریت داده ها بسیار هوشمندانه تر و دقیق تر انجام شود. همچنین امکان استفاده از فضای ابری جهت ذخیره سازی داده هاا را به کاربران سیستم های عامل رومیزی وعده داده است. البته اتصال به فضای ابری در صورتی بالا بردن بهره وری به حساب می آید که شما در اتصال به فضای ابری مشکلی نداشته باشید و سرعت اینترنت شما نیز قابل قبول باشد.

اما براساس آنچه که قبلا گفتیم روییت 2022 یکی از بهترین انتخاب ها در بین نسخه های مختلف این نرم افزار می باشد زیرا بهتر است نسخه هایی که به خوبی رفع خطا شده و پایدار هستند استفاده کنید.

کاربردهای مختلف رویت

در حال حاضر از نظر کاربرد نیز نسخه های مختلفی از این نرم افزار تا کنون منتشر می شود که هر کدام برای حوزه ساختمانی مربوط به خود مناسب می باشند که این کار سبب شده که کیفیت این نرم افزار بالاتر رفته و مدت پردازش نیز با حذف امکاناتی که ممکن است مورد نیاز نباشند، به شدت کاهش یابد.

نسخه های مختلف رویت:

 

  • Revit Structure

این نسخه از نرم افزار رویت برای تحلیل و طراحی مدلسازی اطلاعات ساختمان یا همان[z1]  BIM کاربرد بسیار زیادی دارد و بهترین انتخاب برای مهندسین سازه می باشد.

  • Revit MEP

یا نام دیگر آن  Revit for MEP Engineering  می باشد.  MEP مخفف کلمات Mechanical, Electrical , Plumbing بوده و مهندسان ، detailers یا افرادی که به جزئیات سازه می پردازند  و Fabricators Model کمک می کند که مدل سازه طراحی و آنلالیز کرده تا از عملکرد بهتر پشتیبانی کنند.

این نسخه از رویت بیشتر انتخاب مهندسان عمران و معماران بوده و برای نقشه کشی،پلان، ستون گذاری، فونداسیون، مدلسازی سه بعدی، تصویر سازی، طراحی، کنترل پروژه و … کاربرد دارد.

  • Revit Construction

این نسخه از رویت به مدیریت و کنترل پروژه می پردازد و بیشتر مناسب پیمانکاران و مدیران BIM می باشد تا بتوانند تصمیم گیری های قبل از ساخت و کنترل های لازم را به عمل آورند.

 

 

 

این مطلب را برای دوستانتان بفرستید

2 پاسخ

    1. سلام و درود خدمت شما این مقاله حدود یک سال پیش نگاشته شده و نسخه های جدید تر رویت را بررسی نمی کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات BIM پیشنهادی