کاربرد های مدلسازی اطلاعات ساختمان BIM در مدیریت پروژه های ساخت و ساز
مدل سازی اطلاعات ساختمان (BIM) یکی از قدرتمند ترین فناوری های موجود می باشد که کاربرد آن در انواع پروژه های ساخت و ساز و مرمت و بازسازی می باشد و توانسته روش های سنتی را به خوبی متحول نماید.
کاربرد مدلسازی اطلاعات ساختمان
از کاربردهای اصلی مدلسازی اطلاعات ساختمان را می توان به موارد زیر اشاره نمود:
1. تصور واقعیت
به گفته مجله AEC ، مدلسازی اطلاعات ساختمان انفجاری در به کاربردن داده های جمع آوری شده جهت ساخت یک نمای بصری سه بعدی از ساخت و ساز در حال انجام می باشد. این فناوری به ما کمک می کند تا داده ها را با روش های نوین مانند عکاسی از پهپاد جمع آوری کنیم. زمان کوتاهی که برای ساخت مدل های سه بعدی در نزم افزارهای BIM طول می کشد، مدیریت و پردازش پروژه های زیرساختی را به کلی متحول می کند.
2. کنترل هزینه های ساخت و ساز با استفاده از BIM
نرم افزارهای BIM، به ما کمک کرده که تضادها و تداخلات بین نقشه های تاسیسات مانند لوله کشی، کانال ها، سیم کشی ها و … را پیش بینی کرده و مشکلات را از قبل شناسایی نماییم. که خود این از تغییرات لحظه آخری در حین ساخت جلوگیری می کند و صرفه جویی قابل توجهی در زمان و جایگزینی مواد و نقشه ها برای ما به ارمغان می آورد. هر مقدار که پروژه ساخت و ساز شما بزرگتر باشد میزان تداخلات و اشتباهات شناسایی نشده می تواند گسترده تر و پرهزینه تر باشد که نه تنها از نظر مالی بلکه از نظر زمان و برنامه ریزی نیز به شما آسیب خواهد زد.
3. تقویت و ارتقای همکاری در پروژه های ساختمانی
مدلسازی اطلاعات ساختمان درک متقابل و هماهنگی بین گروه های مختلف درگیر در پروژه ساختمانی را به حداکثر می رساند. و توانایی به اشتراک گذاری تصمیات و تغییرات لحظه ای را از طریق اپلیکیشن ها را در اختیار شما قرار می دهد.
4. شبیه سازی و تجسم در بعد چهارم
تصوری عامه مردم از جهان هستی، یک فضای سه بعدی می باشد. اما بعد چهارمی به نام زمان نیز وجود دارد که به خوبی در فضای BIM قابل کنترل و برنامه ریزی می باشد. به این صورت که همکاران حاضر در پروژه می توانند پیش از آنکه کار ساخت و ساز شروع شود، هر مرحله از ساخت سازه را به خوبی بررسی کرده و حتی نتایج را با کمک واقعیت مجازی تصور نمایند. زمان بندی، برنامه ریزی، جمع آوری مواد و نیروی کار مناسب و آماده بودن برای آنچه که با آن مواجه خواهید شد از مزایای انکار ناپذیر BIM می باشد.
5. توالی یابی پیشرفته
اگر شما دانش دقیق از توالی برنامه زمانبندی پروژه داشته باشید، می توانید در مقابل هر گونه تغییر جزئی یا کلی برنامه زمانبندی خود را حفظ کنید.
ادغام مدل BIM و فعالیت های برنامه ریزی شده یا همان برنامه زمانی، به مهندسان و مدیران پروژه کمک می کند که مراحل ساخت پروژه را به صورت مجازی و با کمک واقعیت مجازی مشاهده نمایند به طوری که مدیران می توانند به راحتی حضور در پروژه و مراحل آن را درک کرده و نتایج هرگونه تغییر را مشاهده نمایند و هرگونه تداخل و تناقض را درک نمایند.
کاربرد های مدلسازی اطلاعات ساختمان BIM در مدیریت پروژه های ساخت و ساز
تاریخ انتشار:
انتشار در: اولین کنگره سراسری فناوریهای نوین ایران با هدف دستیابی به توسعه پایدار / 1393
نویسندگان
فرزاد فانی – دانشجوی کارشناسی ارشدمهندسی و مدیریت ساخت گروه مهندسی عمران دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج البرزایران
روح اله طاهرخانی – عضو هیئت علمی استادیارگروه مهندسی عمران دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه بین المللی امام خمینی ره قزوین ایران
مجید سبزه پرور – عضو هیئت علمی استادیارگروه مهندسی صنایع دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج البرز ایران
دانشگاه منتشر کننده مقاله
دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج یکی از دانشگاه های معتبر ایران می باشد که تا به حال 7885 مقاله از سوی این دانشگاه منتشر شده است.
کلمات کلیدی
مدلسازی اطلاعات ساختمان BIM ، سیستم تحویل یکپارچه پروژه ، مدیریت پروژه های ساخت و ساز
بررسی مقاله “کاربرد های مدلسازی اطلاعات ساختمان BIM در مدیریت پروژه های ساخت و ساز”
این مقاله به بررسی کاربردهای مدلسازی اطلاعات ساختمان در مدیریت و برنامه ریزی ساخت و ساز می پردازد و نمونه های واقعی از کاربرد BIM در ایران، در فاز های مختلف اجرای پروژه، را ارائه می دهد.
در این مقاله مدلسازی اطلاعات ساختمان، فرایند خلاقانه ی ساختمان سازی و تجزیه تحلیل داده های اطلاعاتی ساختمان معرفی شده است. BIM با نمایش دیجیتالی خود کوچکترین و عمده ترین جزئیات و خصوصیات فیزیکی و کاربردی ساختمان های درحال ساخت را بررسی کرده و یک منبع اطلاعاتی مشترک بین گروه های مختلف دخیل در طراحی و ساخت می باشد. به نحوی که در تمامی مراحل ساخت از طراحی (قبل از ساخت)، حین ساخت و پس از ساخت کاربرد گسترده ای دارد.
به نوعی می توان گفت که bim در بالابردن شاخص بهره وری نیروی کار در صنعت ساختمان ( میزان کل درآمد بخش بر مجموع ساعت های کاری مفید را شاخص بهره وری نیروی کار می نامند.) تاثیر بسیار چشمگیری داشته و البته این تکنولوژی در صنایع دیگر هم کاربردهایی دارد.
در سیستم طراحی دو بعدی قدیمی، طراحی اولیه ساختمان انجام شده سپس جزئیات به طور جداگانه طراحی می شوند و مراحل به ترتیب و پس از اتمام مرحله قبل اجرا می شوند که این خود همکاری بین گروه ها ی طراح و سازنده را به حداقل می رساند. مشکل از جایی شروع می شود که در طراحی ها و یا در حین ساخت و ساز به اصلاحاتی پیش بینی نشده نیاز باشد.
سیستم تحویل پروژه ی سنتی در صنعت ساختمان، دارای ماهیتی پراکنده و بدون بهره وری می باشد که این پراکندگی منجر به افزایش ساعات کاری به ازای واحد پول می گردد. زیرا گروه های کاری مختلف دخیل در مراحی مختلف طراحی و ساخت را از هم جدا فعالیت کرده و به نوعی همکاری ضعیفی بین پیمانکاران و مدیران ساخت وجود دارد. زیرا نقشه های دوبعدی CAD با یکدیگر یکپارچه نشده و تعارضات و عدم تطابق ها در بین نقشه های گروه های مختلف اصلاح نمی شود و همین بهره وری کل پروژه را با مشکل مواجه می نماید. متره و برآورد براساس نقشه های دوبعدی انجام شده و همچنین زمانبندی و بودجه پروژه در این فرآیند در نظر گرفته نمی شود.
اما فعالان صنعت ساختمان معمولا شرکت های ساختمانی کوچک هستند که حاضر به پذیرفتن ریسک و هزینه ی استفاده از تکنولوژی های جدید نبوده و معمولا تکنولوژی های جدیدی مانند BIM حتی با وجود تحقیقات فراوان در زمینه ی بررسی نقاط قوت و ضعف آن ها ، با اقبال خوبی مواجه نمی شوند.
یکی از هدف های مهم مدل سازی اطلاعات ساختمان این است که اصلاحات طراحی بجای اینکه هنگام انجام ساخت و ساز رخ دهد، در فاز های ابتدایی شناخته و انجام شود تا هزینه ی کمتری بر مالکان و سرمایه گذاران تحمیل نماید.
در این مقاله، محققان کاربردهای صنعت BIM در ایران را بررسی کرده و از طریق مصاحبه با متخصصان و مدیران پروژه های ساختمانی ، به تجزیه و تحلیل کاربردهای BIM در مراحل مختلف عمر پروژه پرداخته اند.
FN ISI Export Format
VR 1.0
PT C
AU فانی, فرزاد
طاهرخانی, روح اله
سبزه پرور, مجید
TI کاربرد های مدلسازی اطلاعات ساختمان BIM در مدیریت پروژه های ساخت و ساز
SO اولین کنگره سراسری فناوریهای نوین ایران با هدف دستیابی به توسعه پایدار
PU undefined
PY 1393
https://civilica.com/doc/345469
ER
EF
مدل سازی اطلاعات ساختمان |
مدلسازی اطلاعات ساختمان |
خدمات مدلسازی اطلاعات ساختمان |
خدمات مدل سازی اطلاعات ساختمان |
خدمات بیم |
خدمات واقعیت مجازی |
خدمات BIM |
خدمات VR |
واقعیت مجازی |
شرکت های bim |
105 پاسخ
راهبری دیدگاهها
سلام و عرض ادب مقاله تون جالب هست ولی اگر روزانه مقاله های بیشتری داخل سایت قراربدید فوق العاده میشود
عالی
از نویسندگان این مقاله نهایت تشکر و سپاس گذاری را دارم
بهتر از این نمیشه
مقاله تون خیلی مفید هست چطوری میتوانم از مقاله های دیگرتون استفاده کنم؟
خیلی جالبه
فوق العاده هست
سایت آرسان سرمایه بهترین سایت هست
خوب بود
سلام و درود میخواستم اول اینکه به خاطر مقاله ای که طراحی کردین تشکر کنم و دوم اینکه اگر بیشتر از این مطالب را داخل سایتتون قرار بدین خیلی خوب میشه
از گردآوران این مقاله نهایت تشکر و سپاسگزاری را دارم
ممنون از شما به خاطر وقتی که بابت تهیه این مقاله گذاشتین و به این خوبی انجام دادین
خیلی خیلی مفید بود
مقالتون حرف نداره
با سلام میخواستم از دانشجویان و اساتیدی که این مقاله ی بسیار عالی و زیبا را تهیه کردند تشکر کنم
مقاله ی بی نظیری بود
سلام میخواستم بگم که مقاله ای که داخل سایتتون قرار دادید خیلی خوب هست و بسیار بدرد میخورد ممنون
مطالبتون به روز هست
توضیحاتی که در مورد کاربرد های مدلسازی اطلاعات ساختمان BIM داده بودید خیلی جالب بود
توضیحاتی که داده بودید عالی بود
البته مفهوم عکاسی بهپاد در مقایسه با مدلسازی اطلاعات ساختمان کاملا قیاس نادرستی هست شما عکاسی یا فیلمبرداری رو با وافعیت مجازی و مدلسازی های دقیقی که میتونید با کمک فناوری وافعیت مجازی در اون ها زندگی کنید، نباید مقایسه کنید
ممنون از شما که مقاله ای به این خوبی را تهیه کردید
تشکر از شما
توضیحات تون عالی بود
خیلی زیبا بود
تشکر به خاطر سایت خوبتون
مقاله تون عالی هست
خیلی خوب در مورد مدلسازی اطلاعات ساختمان توضیح دادین ممنون
کارتون حرفه ای هست
مقاله ی فوق العاده ای بود
مطالبتون بی نظیره
جالب بود
خیلی عالی بود
خیلی جالب بود مخصوصا برای دانشجویان معماری و عمران که علاقمند به کار کردن در زمینه مدلسازی اطلاعات ساختمان و واقعیت مجازی هستند
مدلسازی اطلاعات ساختمان یکی از مباحث مهم در دانشگاه ها ی معتبر دنیاست و ارزش یادگیری BIM هر روز بیشتر از دیروز میشه
این سایت در زمینه مقالات معماری واقعا موفق عمل کرده امیدوارم همینجور به فعالیتتون ادامه بدید
وب سایت جالبی دارید من تازه با مطالبتون آشنا شدم ممنون از زحماتتون
اینکه نوشتید خدمات بیم دقیقا چه خدماتی ارائه میدید؟
به به عجب مقاله ای هست
به نظرم معماری در ایران بیشتر به سمت علمی شدن میره
کاربرد مدلسازی اطلاعات ساختمان در ایران از این هم گسترده تر هست و دیگه نمیشع گفت ناشناخته س
خیلی خیلی عالیه
با تشکر از شما و سایت خوبتون
راهبری دیدگاهها